Sijoitussopimus

Etsin säännöllisesti sijoituskoirasta kiinnostuneita yhteistyöperheitä. Sijoitussopimus tarkoittaa sitä, että kasvattaja sijoittaa pennun tai aikuisen koiran perheeseen toiveenaan jatkaa kasvatustyötä kyseisen koiran avulla. Sijoituskoira elää perheessä tavallista koiranelämää sillä erotuksella, että perhe sitoutuu viikottaiseen turkinhoitoon ja pitää koiran turkin hyväkuntoisena muutaman vuoden ajan. Sijoitussopimuksen tarkempi sisältö sekä kesto määritellään tapauskohtaisesti ja sopimus kestää korkeintaan neljä vuotta. Sijoitussopimuksen päättymisen jälkeen koiran omistajuus siirtyy perheelle. Turkinhoitoon kuluu aikaa 1-2 tuntia viikossa omistajan taitojen harjaantuneisuudesta riippuen.  Sijoitusten avulla turvataan kasvatustyön jatkuvuus ilman, että oma koiramäärä kotona kasvaa liiallisiin mittoihin. Kotonani asuu tällä hetkellä kaksi koiraa, mikä on meidän perheeseen sopiva määrä. Pitämällä oman koiramäärän maltillisena voin tarjota jokaiselle koiralle tarpeeksi yksilöllistä huomiota ja aktiviteettia. Sijoituskoira voi olla kasvattajan oman pentueen pentu, yhteistyökasvattajalta ostettu pentu, aikuinen koira tai ulkomailta tuotu koira. 

Sijoitusperheeseen menevä pentu on pentueen rakenteeltaan ja luonteeltaan lupaavin pentu. Sijoitusperheeksi ryhtyminen tarjoaa oivan tilaisuuden tutustua koiranäyttelyiden maailmaan yhdessä kasvattajan kanssa. Jos näyttelyt eivät tapahtumina ole perheen juttu, niin perheen ei kuitenkaan itse tarvitse sitoutua käymään näyttelyissä vaan kasvattaja voi myös viedä ja hakea koira näyttelyihin. Kiinnostus ja sitoutuneisuus turkinhoitoon kotona riittää mainiosti.  

Sijoitussopimus tehdään viralliselle Kennelliiton kaavakkeelle. Sijoitan silloin tällöin pentueesta lupaavan pennun sijoitusperheeseen. Jos ajattelet, että sijoituskoira voisi olla sopiva valinta perheeseenne, ota rohkeasti yhteyttä. Hyvän sijoitussopimuksen tunnistaa siitä, ettei arkipäivässä huomaa laisinkaan, onko koira omaksi kotikoiraksi ostettu vai sijoituskoira. 

Coton de tulear pentu